Saturday, December 20, 2014

Auh auh

Tegime eile väikese heateo. Võin vist täitsa ausalt öelda, et see on minu esimene hetegu nendele kes ise ennast aidata ei saa. Võibolla olen siin seal natuke raha kuskile purki pannud aga isiklikult ei ole vist abi kellegile pakkunud. Olen ikka saatanast küll.
Eile peale tööd sõitsime loomatoidu lattu ning ostsime 5x 20 kg koera krõbuskeid, ühe kasti 24 purgitoiduga koertele ja ühe kasti 24 purgitoiduga kassidele. Sealt sõitsime edasi Mareeba loomadevarjupaika. Jah meie väiksel linnal on lausa oma koerte ja kasside varjupaik. Paneb imestama eks. Seal elab 35 koera ning veel rohkem kasse. See paik ei ole saa riigilt mingeid toetusi, nad elavadki annetustest ning rahast mis inimesed maksavad kui mõne imearmsa koera või kassi koju viivad. Inimesed kes seal töötasid olid rõõmsad kui kohale jõudsime. Ruum kuhu koeratoidu tassisime ei olnud päris tühi aga ega seal palju polnud mida saaks nendele loomadele hambaalla anda. Kahju oli kohe nendest kutsudes. Seal oli nii kutsikaid kui juba vanemaid ja kõik nad tahavad päris oma koju, seda võib kohe nende silmadest välja lugeda. Meie kahjuks ühtegi koera endale võtta ei saanud, sest meil on juba oma kodus nagu koerte varjupaik. Kokku on meil neid 7.
Alustan vanemaist.
1, Tor, meie vanatüdruk, kes 13 jaanuaril saab 11 aastaseks. Tema elab meil toas. Ta oli teiste koerte liider ning juhtis ta neid koos oma tütrega kes oli 8 aastane. Jõud ei käinud enam teistest koertest üle ning kohta kätte näidata neile ta enam ei jõua. Kahjus tütar Ghost (kummitus) sai ühel jahiretkel kuumarabanduse ning ei suutnud sellest enam välja tulla ning suri. Kuna Tor oli alati oma tütrega koos aias siis kardsime, et nüüd võib tal masendus tulla ( kui peab üksi olema ) ning seadsime ta tuppa elama. Toas elab ta nagu vana kala, küsib õue, diivanile ei hüppa ning teab täpselt et õige koer ajab karva nii palju et terve põrand saaks kaetud. Toon veel välja, et ta ei ole kunagi toas käinudki. Terve elu on ta kainud jahil ning elanud õues. 3 korda on ta üle kuumendenud ning Aj on üle 6000 dollari tema abistamiseks loomaarstidele maksnud. Üks parimaid jahikoeri. Usume, et ta on koduse elu täiesti ära teeninud.
Angel ja Bell
2. Angel (ingel), uus liider, kes saab mais 7 aastaseks. Ta on meie kõige tublim jahil käija, ei toimu jahil käiku kui teda kaasa võtta ei saa. Ta on imeilusa iseloomuga. Alati käitub nagu tõeline liider, õrnust näitab välja ainult siis kui keegi ei näe. Ta alati pikutab oma voodi kohas ja hoiab teistel silma peal. Kui teised koerad toimetavad kuskil nurga taga midagi siis ta vaikselt tuleb sinu juurde, tõmbab keelega üle näo, küsib natuke kõhu alt sügada ning läheb kiirelt oma kohale tagasi, õnneks keegi ei näinud. Ta teab täpselt, et kui väike küpsis on käes siis tuleb kibekähku puuri joosta ning ukse lävel ootama jääda. Kaunitar.
3. Bell, Angeli tütar, kes saab 5 aastaseks augustis. Ta on üks paras masuurik. Alati mega elevil kui jahile minek. Nende puur on täpselt teisel pool aeda meie majast ja uskuge või mitte ta kuuleb täpselt ära kui tema jahilkäigu kaelarima krõpu avad. Ma võin selle krõpsu imevaikselt lahti teha ja juba ta hakkab kiljuma ning on valmis jahiks. Ta hüppab nagu kass. Meil on kolmeasmeline trepp ukse ees ja ta juba kaugel hakkab hüppama ja hüppabki ilusti treppi peale. Vahepeal tudnub nagu ta jääks õhus seisma. Kui tema on auto taga puuris ning keegi teine sinna tulla tahab siis ta hammustab, ükskõik kas see on tema enda ema või Aj käsi, ei ole vahet. Hambad lüüakse sisse igaljuhul. Kui ma oma käe panen siis tekitab see temas natuke segadust, tahaks nagu hammustada aga siis pöörab pea ära, teda ei huvita.
Bell ja Storm
4. Storm (torm), augustis saab tema 4 aastaseks. Tema isa oli üks Ghosti kutsikatest ning ema oli Angeli õde, niiet ta on kaugemalt sugulane. Ta on natuke totu meil. Hetkel on ta kutsika ootel ning kutsikad peaksid 22 detsember südima. Miks ta on totu? Kui ta aias jalutab ja ma aknast teda kutsun siis sa vaatab taeva poole. Üks kord ma unustasin ta puuri lukku panna ning uks oli natuke lahti ega ta välja ei tulnud aga kui ma lõpuks koju jõudes ta ukse avasin siis ta oli hüper rõõmus et lõpuks välja sai. Teised koerad oleks ammu ukse valla lööud ja aia peale patseerima läinud. Las ta siis olla natuke totu, kuid sellegi poolest on ta imearmas ning lõbus koer. Vahes ma natuke kiusan teda ning puhun talle nina peale, see talle ei meeldi ning ta hakkab tegema häält mis on ulgumise ja haukunuse vahepealne. Teate võibolla ta lihtsalt üritab vastu puhuda ning see ei tule täpselt nii välja nagu ta loodaks.
5. Jasper, Belli poeg kes saab veebruaris 2 aastaseks.
Igavene lahmakas, ma vist pole nii suur koera näinudki. Kui ta üle hüppab ja oma käpad mu õlgadele panen siis ta on minust pikem ning muidugi lükkab ta mu pikali maha nii. Vahest kutsume me teda terminaatoriks, kui ta kutsikas oli siis õks tema õdedest vendadest kogemata vist hammustas teda silmast ning see paisus 50 sendi (Austraalia dollari) suuruseks. Nüüd näeb see silma välja nagu poleks päris välja arenenud, kuid ega see väike asi teda peata. Jahil olles muutub ta nagu hundiks, miski teda ei peata ning lõhna tõmbab nina kaudu sisse nagu tolmuimeja, Kuna ta on oma terve elu tüdrukutega koos elanud siis jalga ta väga hästi tõsta ei oska.
6. Missy, Belli tütar ja Jasperi õde kes saab samuti veebruaris 2 aastaseks. Minu. Tema lemmik tegevus on kängurusi taga ajada ning loomulikult ei ütle ta ka ära heast jahilkäigust. Vahest ta isegi solvub ja on kurb kui ei saa siga taga ajada. Tal on kaelas alati ilus roosa rihm ning vahest käib ta salaja toas vorsti minuga koos söömas. Aga seda pole vaja kellegile öelda. Ta jookseb 50-60 km tunnis ning on väga osav teistelt jalgu alt ära tõmbama. Temast saab ühel päeval laitmatu jahikoer. Igakord kui ma ukse avan koerteküpsiste pakk käes siis on ta välkkiirelt enda puuris ja ootab küpsist.Tema hüüdnimi on Rat (rotipoiss), ta  mahub igast väiksemast august läbi ning oskab igasuguseid sigadusi teha.
7. Spider (ämblik), see väike preili on meie pere uusim liige. Stormi ja Jasperi tütar, kes saab juunis 1 aastaseks. Juba on ta sama kasvu mis Storm ning kindlastii kasvab veel. Ta on täielik naljanina. Kuna Storm ja Angel ei saa oma vahel läbi (sest Storm ei ole päris oma pundist) siis nemad käivad vahetustega puurist väljas. Stormi on päeval väljas ning
Väike Spider isa Jasperiga
Angel öösel. Kui Strmi on öösel puuris siis hommikul on tema puuri ette tassitud igasugust jama. Puulehti, kookoseid, oksi ja igast muuv võimalikku mida aiast leida võib. Nu eks Spider kogub emakesele meeneid terve öö. Ise veel nii väike aga juba hüppab peaaegu autokasti. Lemmik tegevus- teiste seljas istumine, vahest meeldib talle tagumikku toetada kellegi kuklal.







Nad on kõik omamoodi masuurikud. Kõigile neil on roosad ninad ning hirmsalt armastavad nad süüa mandariine ja passionfruiti, muru niites künnivad nad niiduki järgi et äkki sõidan mõnest kookoses üle. Kookospähklid on nende absoluutne lemmik. Meil küll ei ole nii palju kui varjupaigas aga seda ma võin küll üelda, et isegi 7 koeraga on juba tööd kui palju. Inimesed tehke ka head natuke ja aidake varjupaikasi. Aidake neid kes ennast aidata ei oska.
Ghost, Bell, Tor ja Angel
Üksvahe oli neid lausa 9. Vasakult ülevalt Storm,
Bell, Angel, Ghost, Tor ja paremalt Missy, Mousy
Shaggs ja Jasper.

No comments:

Post a Comment